top of page
bebe montessori.jpg

Bebe Montessori

Programul Bebe Montessori este potrivit pentru tine dacă:

  • Te pregătești să devii părinte și vrei să știi ce poți face ca să ușurezi acomodarea bebelușului la noul lui univers.

  • Ești proaspăt părinte și vrei să înțelegi mai bine cum arată perioadele de dezvoltare ale copilului, la ce tip de activități să-l expui sau cum să îi amenajezi camera.

  • Ești deja un părinte experimentat și ai realizat că, pe lângă experiența pe care ai dobândit-o, o structură clară în acord cu nevoile diferite ale copiilor tăi devine o necesitate în rutina zilnică.

Ce opțiuni am?

Pentru tine, dragă părinte, am creat un program de suport compus din două arii congruente ce pot fi accesate separat sau împreună:

MONTESSORI ACASĂ

Îți oferă noțiuni despre dezvoltarea copilului în primii 3 ani și cum amenajăm acasă un mediu potrivit pentru nevoile lor, cu aplicații practice și exemple de implementat în funcție de nevoile și situațiile din fiecare familie în parte.

MOMMY AND ME

Îți observi copilul într-un mediu pregătit pentru nevoile sale, să explorezi împreună cu el diferite activități și să descoperi tips and tricks care să funcționeze cu adevărat pentru tine și cel mic și pe care să le poți aplica acasă.

Cum se desfășoară cursurile?

Toate cursurile se desfășoară fizic, cu posibilitatea ca cele teoretice să fie înregistrate și accesate ulterior în funcție de tipul de acces ales.

Cât costă?

Cursurile pot fi accesate pe bază de abonament de 3, 4 sau 6 ședințe (teoretice și/sau practice) sau individual, în funcție de tema dorită.

Următoarea grupă disponibilă:

montessori toddler.jpg

Montessori Toddler

Copiii până în 3 ani se simt atrași de mediul înconjurător într-un mod foarte concret, explorându-l prin simțurile lor, în special vizual și tactil. Îi atrag în special lucrurile reale și concrete pe care le facem noi, adulții. Probabil ați observat cum imită comportamentele și acțiunile pe care le văd la adulți, cele care sunt în relație cu nevoile lor de bază: folosirea apei în toate activitățile casnice, gătitul și bogăția senzorială pe care alimentele o oferă, curățenia – mopul și mătura sunt obiecte extrem de atractive etc.

Copiii foarte mici trăiesc o dorință înnăscută de a-și satisface nevoile, de a atinge, de a manipula obiectele, de a face singuri acele acțiuni care duc la independența lor în mediu. Dar au nevoie de suportul nostru pentru asta!

Educatorii noștri Montessori sunt pregătiți special pentru această grupă de vârstă și abordează fiecare copil în parte pe drumul independenței sale, permițându-i să-și urmeze propriul ritm de dezvoltare.

 

Montessori Toddler ia în considerare câteva aspecte cheie pentru ca cei mici să aibă succes în explorarea mediului:

  • un mediu cald, sigur, conținător, pregătit special pentru ei

  • mobilier adaptat nevoilor lor de mișcare – scăunele și mese joase, rafturi deschise cu acces direct la activități

  • activități alese cu atenție, sigure, cu un scop direct, de interes pentru ei - cum ar fi cele de viață practică sau de coordonare motrică

  • lucru unu la unu, bazat pe colaborare, cu fiecare copil, exact ca acasă

  • colaborare între echipa de educatori și familie pentru a asigura succesul programului educațional la creșă, dar și implementarea activităților mai departe acasă

Prin expunerea zilnică la activitățile educaționale de la grădiniță, copiii vor avea șansa de a-și dezvolta limbajul, coordonarea și abilitățile motrice fine și grosiere, de a înțelege cum se fac lucrurile și de ce – practic, de a pune bazele minții cognitive, matematice.

Activitățile pe care copilul le parcurge împreună cu noi urmăresc ca acesta să învețe să aibă grijă de nevoile sale, explorând senzorial activități de viață practică. Spre exemplu, copilul își pregătește singur gustarea prin colaborarea cu educatorul, primind indirect o experiență senzorială unică: folosește obiecte reale într-un mod sigur, imită acțiunile adultului, are un scop real, cu gratificare imediată – va servi imediat ceea ce a gătit.

Prin colaborarea cu adultul, cel mic învață să împartă cu ceilalți ce a gătit, să devină atent la colegii săi, punând astfel și bazele comportamentului social necesar într-un grup.

IMG_3761.jpg

Montessori Preșcolar

Toți copiii până în vârsta de 6 ani au o minte specială care absoarbe cu ușurință imagini, informații, atitudini, trăsături culturale, limba maternă și comportamente sociale.

Montessori Preșcolar este gândit astfel încât mintea lor absorbantă să poată beneficia de toată bogăția acestuia, susținându-i pe copii să-și rafineze abilitățile dobândite anterior pregătind calea pentru achizițiile cognitive.

Dezvoltarea independenței este profund încurajată, cel mic fiind ghidat să aleagă într-un mod conștient o activitate dintr-o anumită arie în funcție de interesul lui și nivelul de dezvoltare la care se află în acel moment:

  • Viață practică - continuă procesul de perfecționare a abilităților motrice, a coordonării mână – ochi, organizând și structurând mintea, dirijând atenția și stimulând concentrarea.

  • Senzorial - oferă copilului oportunitatea de a-și rafina simțurile și a-și îmbogăți cunoștințele despre lumea înconjurătoare, ajungând să sesizeze cele mai mici diferențe de culoare, textură sau tonalitate a sunetelor – astfel el va reuși să perceapă lumea într-un mod organizat, pregătindu-se pentru ariile cognitive de limbaj și matematică.

  • Limbaj - încurajează îmbogățirea vocabularului și susține dezvoltarea scrisului și cititului, pregătind mintea copilului pentru anii de școală.

  • Artă - îi ajută pe micuții creatori să-și îmbogățească abilitățile și coordonarea, imaginația și creativitatea, să descopere tehnici de creație artistică.

  • Matematică - oferă copilului dornic să numere orice în jurul său, o modalitate concretă de a face asta, de a identifica și de a construi singur cantități. Copilul are șansa de a înțelege sistemul zecimal într-un mod foarte concret, observând diferența dintre o unitate și o mie sau de a explora în același mod „hands on” operațiile aritmetice.

  • Științe - oferă chei nesfârșite către lumea înconjurătoare, de la Planeta Pământ în cadrul Sistemului solar, la descoperirea continentelor, țărilor, a animalelor sau a plantelor ce trăiesc în diferite regiuni ale planetei, a bogăției culturale de pe fiecare continent. Punem accent pe protejarea planetei, prin proiecte de ecologie, documentare sau vizite. Excursiile, experimentele, cărțile, machetele sunt mereu la dispoziția lor pentru a explora îndeaproape lumea în care trăiesc.

  • Grație și curtoazie - oferă exerciții practice, prin jocuri de rol și observare activă despre cum să-și înțeleagă emoțiile, dar mai ales cum să înțeleagă emoțiile celorlalți, cum să gestioneze conflictele, cum să acționeze într-un mod politicos în diferitele situații cu care se vor confrunta într-o comunitate.

bottom of page